Het-wel-en-wee-van.reismee.nl

Van Albany naar Margaret River (Chrismat vieren...)

Maandag 22 december, na het ontbijt was het weer tijd om verderop te gaan. Allereerst naar het plaatsje Denmark, waar we eerst naar de i gegaan zijn voor wat info. Hier werd ons verteld dat het deze week overal enorm druk zal worden of we al een plek hadden voor kerst? Nou gelijk maar ff naar een camping gebeld, want met kerst wil je natuurlijk wel een plekje in de “herberg” en niet in de “stal”. Met de kerstdagen wilde we eens 3 nachten ergens blijven, soort vakantie vieren. Gelukkig, het eerste belletje dat we deden was al raak, 3 nachten power site bij Margaret River. Weer een zorg minder. Tijd voor cappuccino op een terras, het weer was weer goed. Toen door naar William Bay NP (alles lijkt hier wel een nationaal park te zijn). Daar wilde we een paar baaitjes aan doen. De eerste was gelijk wow, met een eilandje waar we nu, met eb, naartoe konden lopen. Bij de tweede zal een waterval zijn waar we onder konden staan. Nou, het was ff zoeken om hem te vinden, maar dat kwam door zn omvang. Je kon er met recht net aan recht onder staan, niet heel spannend dus. Daarna naar een strandje waar gezwommen kon worden en waar vandaan we een stukje konden lopen naar elephant rock. Dat was wel super gaaf. Je moet natuurlijk wel je fantasie gebruiken, maar die rotsen, in zee, leken inderdaad op zwarte olifanten, was echt mooi, met dat water eromheen. Terug op het eerdere strandje was het tijd om te liggen op een handdoekje, lekkerrrrr. Ruud ging snorkelen en heeft mooie vissen gezien. Iedereen blij. Je merkte hier we dat het drukker lijkt te worden, ipv 10 man op het strand, zeker 50. Als laatste zijn we vandaag nog naar de Valley of the Giants gereden, een plek waar reusachtige Karibomen groeien, ook een Karri Oak, hoe leuk is dat? Er stond een giga sprookjesboom die in sprookjes kan praten, van 400 jaar oud met een omtrek van 12 meter, best giant! Inmiddels vonden we het wel tijd om te stoppen voor vandaag, 150 km op de teller, en wat komen we tegen, een look out punt midden in het bos, hup, parkeren, stoeltjes, tafeltje en ja, nu komt het, wijntje/rosétje en stokbroodje allioli. De vogeltjes zingen en je hoort nog wat andere dieren geluiden en verder niets (als er geen auto langskomt of komt look outen), 1 met de natuur, zoals dat heet. Dat wild camperen blijft wel spannend, mogen we hier staan of worden we vannacht van ons bed gelicht?

Dinsdag 23 december, redelijk geslapen. Het begon te regenen en dat is met bomen boven je een wat onritmisch geluid, af en toe komt er een plons omlaag, waar je dan weer een soort van wakker wordt. Maar, niets te klagen. Wakker worden in je bed in het bos. Vandaag zo’n 330 km gereden. Eerst naar het plaatsje Pemberton. Uiteraard even genoten van een bakkie op het terras en toen gingen we iets best spannends doen. Ook hier hebben ze van die gigantische bomen en daarvan kon je er 1 beklimmen. Een 60 meter hoge Karriboom waarin je op betonijzeren pinnen van zo’n 50 cm (als treden) omhoog kon tot de top. Jezelf optrekken en voeten op een volgende trede. Ik weet niet of deze “attractie” in Nederland toegestaan zal worden, maar het was fucking high (om de tekst van een mede klimmer te gebruiken). En wat je omhoog gaat, moet je ook terug en phoediephoe, dat vond ik nog spannender. Maar zo gaaf om gedaan te hebben. Echt iets waar je ff je volledige aandacht bij moet houden. Hierna nog wat rond gereden in het NP, maar de adrenaline voor deze dag was al verbruikt. Op ons gemakje richting Augusta gereden voor walvis spotting, die tot eind december hier gezien kunnen worden. Helaas, waren ze een dagje on tour, in ieder geval niet in Augusta. Toen kwam de vraag, waar overnachten we eigenlijk vandaag? Nou, dat is in een inham geworden in Leeuwin Naturalisten NP. Het viel dit x niet mee om een plekje te vinden. Het is hier iets dichter bevolkt, dan we gewend zijn. ’s Avonds tijdens een heerlijk bakkie oploskoffie even uitgedokterd war we denken te zijn en we denken al zeer dicht bij onze kerst campsite te zijn. Op naar 3 dagen kerstvakantiepark.

Woensdag 24 december weer lekker van het begin van de dag genoten, tussen de bomen van het NP. We waren nog maar een km of 40 van de campsite, daar zijn we eerst heen gereden, om in ieder geval die plek vast te zetten. Het ziet er echt uit als een camping, alleen veel vrijer, eigen plekken met een stukje bos ertussen, voordat de volgende plek er is, tennis, volleybal, playground, zelfs buikschuiven. Verderop is ene leuke baai bij zee met een koffie tentje, dus ja, wat zullen we eens gaan doen? Pcies, cappo drinken op een terras aan zee, met een strak blauwe lucht, heerlijk. Daarna naar het stadje Margaret River voor wat info en even door de hoofdstraat gelopen, dit is met recht een stadje. Volop winkels, cafeetjes enz. Daar hebben we deze day before Christmas gelijk maar gebruik van gemaakt, lunch op een terras met een sappie, het is tenslotte kerstvakantie en rond de 30 graden. Toen was het tijd voor de kerst boodschappen. Maar vanavond hebben we free bbq op de campground for Christmas en boxingday (2e kerstdag) zijn de winkels alweer open, dus viel best mee. Terug, camper parkeren, stroom aansluiten en zitten met een boek, hoe relaxt! ’s Avonds om 18.00 uur was er free Christmas bbq. Alleen je eigen stoel en drankjes meenemen, voor de rest wordt gezorgd. Er stond een buffetje met verschillende salades en van de bbq kwam worst, wat je met uien op een broodje kon doen. Geen mega bbq, maar wel heel leuk. Helaas is het ook hier ’s avonds een stuk kouder en meer wind en had ik mijn “handige dag”, zit ik lekker te smikkelen van mn “hete hond” slaat de wind onder mn bordje, flets alle salades over het grasveld om me heen, whaha, heb ik dat? Neem nog een rosétje. Na het eten kwam Santa ook nog langs op zn Quad, deelde zakjes snoep uit aan de kinderen en ja hoor, wij mochten met hem op de foto, Merry Christmas. Ook werd er nog een kerstfilm gedraaid, daar zijn we halverwege weggegaan, was sf achtig. Waar zijn die waargebeurde verhalen gebleven, met die rendieren? Al met al wel weer een geinige kerstavond!

1e kerstdag, de Franse bakker kwam om 8 uur op de camping. Ruud had zn wekker gezet, ik draaide me nog een x om. En dan is het tijd om aan te kleden, wat doe je aan met kerst? Bikini en strandjurk. Heerlijk kerstontbijt, croissant, vers sap (gisteren in de stad gekocht, appel, sinaasappel, citroen en watermeloen, pieuwpieuwpitameintjes), eitje, stokbroodje. Laat de dag maar beginnen. Alles maar dan ook alles is dicht op deze dag. Denk dat zelfs de flying doctors niet vliegen. Dus zelf maar koffie gezet, maar…. Met een apfelstrudel (van de Franse bakker). Eigenlijk de hele dag een beetje gelanterfanterd, gelezen, naar het strand geweest, in de zee geweest, tukkie op het strand tot de vloed ons verraste. Sprong echt snel op toen het water mn tenen raakte, over de camping gewandeld, stokbroodje gegeten. Zeer relaxt allemaal. Dat allemaal bij zo’n 27 graden. ’s Avonds ipv gourmet, hebben we de bbq aangestoken (gas bbq van de camping) en we hebben heerlijke steak Kangoeroe gegeten…. Met recht, anders dan anders…

Boxingday, 2e kerstdag... We zitten lekker een bakkie te doen in een cafeetje... :-). Het begint hier echt op camperen te lijken, vanmorgen wel 3 x heen en weer gelopen met mn afwasje van 2 bordjes en 2 koppies, steeds bezet.... Uiteindelijk maar water gekookt en mn emmertje gepakt tsss ....

Reacties

Reacties

Wim en Gerdi

Geweldig om te lezen wat jullie allemaal meemaken!
Op dit moment (27 december) valt er sneeuw. Wat een verschil met de temperaturen bij jullie.
Voor jullie vast een goed uiteinde en ik kijk nu al uit naar de volgende wel en wee.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!